ONZE VISIE

Met name ouderen die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen worden begeleidt hierbij.
”Bij Ons” is de beste plek waar er met elkaar en veel persoonlijke aandacht gezorgd wordt dat het welbevinden van de oudere vergroot wordt.
De medewerkers zijn gedreven om de hulpbehoevende oudere te ondersteunen,bij het leven van alledag te betrekken, een zinvolle dagbesteding te bieden en met warmte en aandacht te omringen.

Overdag “Bij Ons”
Steeds meer ouderen willen zelfstandig blijven wonen, bij voorkeur in het eigen dorp. Soms wordt door omstandigheden het zelfstandig wonen moeilijk.
Dagbesteding “Bij Ons” biedt de mogelijkheid om overdag van goede zorg en gezelligheid te genieten. Het is dan prettig als dit in het eigen dorp kan gebeuren. Dichtbij het centrum, waardoor alle activiteiten die overdag gedaan moeten worden, gewoon door kunnen gaan.

Bij alle gezamenlijke activiteiten staat het plezier voorop, maar er is nog een andere, minstens zo belangrijke reden waarom er zoveel georganiseerd wordt: use it or lose it. Ofwel: geestelijk en fysiek actief blijven biedt een beschermende werking tegen achteruitgang.

De dagbesteding biedt ook voldoende tijd en ruimte voor individuele aandacht en begeleiding.
Aan de hand van foto’s en voorwerpen worden verhalen over vroeger verteld. Hierbij ligt de nadruk op veiligheid,vertrouwen en respect